MLL Oulunkylän poikkeuksellinen vuosi 2020 ja joulutervehdys

22.12.2020

MLL Oulunkylän väki toivottaa rauhallista joulua ja parempaa vuotta 2021 kaikille. 
MLL Oulunkylän hallituksen väki vetäytyy ansaitulle jouluvapaalle. Vuosi on ollut hurja, poikkeuksellinen sekä vaatinut venymistä sekä sopeutumista meiltä vapaaehtoisilta että teiltä jäseniltä. Pystyimme kuitenkin tarjoamaan kymmenille lapsille harrastuksen keväällä joko lähiopetuksessa tai etäopetuksessa, samoin syksyllä. Kun rajoitukset purivat, niin mahdollisuuksien mukaan laulua, tanssia ja jumppaa jatkettiin pikavauhtia kasattujen etäyhteyksien avulla. 

Vuoden varrella jouduimme perumaan valitettavasti esimerkiksi jo valmistellun Kevätkirppiksen, missä buffetia lukuun ottamatta pöydät olivat myydyt, paikat varattu ja vapaaehtoiset valmiudessa. Emme pystyneet järjestämään rajoitusten takia perinteistä ja rakastettua Joulutapahtumaa, mutta Oulunkylässä on tänä vuonna ihastuttanut FB-tapahtuma ”Joulun odotus Oulunkylässä”, minkä puheenjohtajamme Sanna keksi ja pystytti. Tapahtumassa on vinkattu niin piparikilpailusta, tontuista ikkunoissa, kuin erilaisista ulkona ympäri Oulunkylää löytyvistä rasti- ja heijastinradoista. MLL Oulunkylän uusi jumppavastaava Nina teki heijastinradan Oulunkylään kaikkien iloksi. 

Osallistuimme kuitenkin aktiivisesti ulkokampanjoihin, kuten Koulutien turvaajat sekä Heijastinpäivään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Saimme osallistua myös Hyvä Joulumieli -kampanjaan, minkä avulla joulun saa moni perhe Suomessa, joille joulun järjestäminen perheessä ei olisi muuten mahdollista. 

Mannerheimin Lastensuojeluliitto täytti kunnioitettavat 100 vuotta sunnuntaina 4.10.2020. Suunnitelmissa oli pitää mahtavat Lastenkekkerit ympäri Suomen. Sen sijaan juhlimme 100-vuotiasta toimintaa kotisohvilta 100-vuotisjuhlakonsertin voimin. Saimme lahjoituksena vuoden varrella yhtä lailla villasukkia sekä esimerkiksi glögiä ja suklaata. 

Keväällä perhekahvilaa pidettiin osan kevättä ja syksyllä Perhekahvilaa pidettiin leikkipuisto Mäkitorpan pihalla supistettuna ja osallistuimme myös Vauvan päivään. Olemme tänä vuonnakin tukeneet lapsiperheitä Oulunkylässä sekä lähialueilla ja keväällä muistettiin stipendeillä oppilaita koulussa. Ilman vapaaehtoisia MLL Oulunkylän toiminta olisi mahdotonta ja ilman jäseniä ja osallistujia toiminta olisi harmaata ja näkymätöntä. 

Tänäkin vuonna on pystytty kohtaamaan, kuuntelemaan sekä harrastamaan osin siten, kun kulloinkin on pystytty. Vaikka sitten maskin ja käsidesin kanssa. 

MLL Oulunkylä kiittää kaikkia yhdistyksiä sekä yhteistyökumppaneita tästäkin vuodesta. 

Rauhaisaa ja rentouttavaa joulua kaikille sekä parempaa uutta vuotta 2021.